Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Καστοριάς

Tην Τρίτη 28 Μαΐου 2013 η κ. Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε, στο πλαίσιο του μαθήματος Διδασκαλία Εφαρμογές ΙΙ, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Καστοριάς, με θέμα ¨μια σταγονοπαρέα στη λίμνη μας¨.

 

Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. υποδέχτηκε τους 4ετής φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών σ΄ ένα όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο κοντά στη λίμνη της Καστοριάς και υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «το κύκλο του νερού». Η θεματολογία του όλου προγράμματος καθώς και οι δραστηριότητες ήταν προσαρμοσμένες στην προσχολική αγωγή και είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και ειδικότερα στη συσχέτιση του κύκλου του νερού με την ύπαρξη και τη διατήρηση της λίμνης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο ενυδρείο στο οποίο οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα περισσότερα ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας μας. Το ενυδρείο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Κ.Π.Ε. Καστοριάς και είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού στα Βαλκάνια.

Contact Us

earlychildhoodpedagogy(@)gmail.com

marisak(@)uoi.gr

+30 265 100 5884

+30 265 100 5700

Κτίριο τμήματος Νηπιαγωγών
Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης,
Ιωάννινα, Ελλάδα

Acknowlegements
  This website is designed and supported by the Informatics Teacher, Petros Tzimas.
The logo is designed by  Xrisianna Karameri, Architect, Actress.