Θερινό Σχολείο» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - «Δημιουργική Μάθηση στην Παιδική Ηλικία»

Το Καλοκαίρι του 2016, για δεύτερη συνεχή χρονιά

θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία του «Θερινού Σχολείου» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δημιουργική Μάθηση στην Παιδική Ηλικία», με Επιστημονικώς Υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών κα Μαρία Σακελλαρίου.

Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα ξεκίνησε με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Πρόγραμμα σχεδιάζεται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, στο πλαίσιο της ενιαίας Προσχολικής και Σχολικής Εκπαίδευσης, με βάση την ελβετική καινοτόμο εκπαιδευτική προσέγγιση «4-8».

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη και μάθηση του παιδιού, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού περιβάλλοντος, ως μια μεγάλη πρόκληση, σε σχέση τόσο με την κοινωνικοποίηση του, όσο και με την νοητική του ανάπτυξη, που οδηγούν σε έναν κύκλο βιωμένης επιτυχίας, ο οποίος οδηγεί στη μελλοντική του πρόοδο και ευημερία.
Το «Θερινό Σχολείο» του Πανεπιστημίου μας υποστηρίχθηκε με θέρμη από τον Πρύτανη Καθηγητή κ Γεώργιο Καψάλη και ενισχύθηκε επιστημονικά από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής.
Το «Θερινό Σχολείο» αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών.
Το Πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, στο πλαίσιο της Επιτροπής Ερευνών του Π.Ι. Το κόστος συμμετοχής θα καλύπτεται από τους γονείς των παιδιών και έχει καθοριστεί στα 50 ευρώ για κάθε παιδί, ανά χρονική περίοδο. Το χρηματικό ποσό θα προκαταβάλλεται στις αρχές κάθε περιόδου σε τραπεζικό λογ/σμό της Επιτροπής Ερευνών και στην συνέχεια θα εκδίδεται το αντίστοιχο παραστατικό.

Για το Καλοκαίρι του 2016 η λειτουργία του Προγράμματος του «Θερινού Σχολείου» χωρίζεται σε τέσσερις (4) περιόδους. Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://summer.project.uoi.gr όπου μπορούν να επιλέξουν την χρονική
περίοδο που επιθυμούν:

  • Α Περίοδος από τις 16-30 Ιουνίου 2016
  • Β Περίοδος από την 1-15 Ιουλίου 2016
  • Γ Περίοδος από τις 16-31 Ιουλίου 2016
  • Δ Περίοδος από τις 22 Αυγούστου - 9 Σεπτεμβρίου 2016

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 10 Ιουνίου 2016.

Ο αριθμός των παιδιών που θα απασχοληθούν στο «Θερινό Σχολείο» το Καλοκαίρι του 2016 είναι 40 ανά χρονική περίοδο και τα Κριτήρια Επιλογής έχουν καθοριστεί ως εξής:
α) το χρονικό διάστημα συμμετοχής του παιδιού
β) ο αριθμός των παιδιών ανά εργαζόμενο
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Ελένη Χριστοδουλή στο τηλέφωνο 6934376856.

Σχετικό Link: http://summer.project.uoi.gr

Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/files/news/attachments/8003.pdf

Επικοινωνία 
  earlychildhoodpedagogy<@>gmail.com
marisak<@>uoi.gr
+30 265 100 5884
+30 265 100 5700
Κτίριο τμήματος Νηπιαγωγών
Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης,
Ιωάννινα, Ελλάδα
 Ευχαριστίες
  Ο παρόν Ιστοχώρος δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τον Καθηγητή Πληροφορικής, κ. Πέτρο Τζίμα.
Το λογότυπο της σελίδας φιλοτέχνησε η  κ. Χρυσιάννα Καραμέρη, Αρχιτέκτονας, Ηθοποιός.