Συχνές Ερωτήσεις

{slide=Τι είναι το login και τι το password |closed}
Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε τις δικές σας μαθησιακές ενότητες θα πρέπει να εγγραφείτε στο http://cglearner.com κλικάροντας την επιλογή register. Εκεί θα σας ζητηθεί ένα όνομα χρήστη (login), το email σας, και το password – που είναι για τον καθένα αυστηρά προσωπικό. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο την πρώτη φορά.
Κάθε επόμενη φορά που θα επιθυμείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας για να δείτε ή να επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες ενότητες σας ή να δημιουργήσετε νέες θα πρέπει να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό στα πεδία login και password αντίστοιχα που βρίσκονται στην επιλογή login της σελίδας http://cglearner.com. (Η ονομασία στο login password να γίνετε σε λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά).

{slide=Σε ποια γλώσσα δουλεύω την ενότητά μου;}
Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μαθησιακές ενότητες στα Αγγλικά, τα Ελληνικά. Η ενότητα που θα δημιουργήσετε στην παρούσα φάση θα πρέπει να είναι στα Ελληνικά μιας και αποτελεί κομμάτι αξιολόγησης στο μάθημα.
Επιλέξτε γλώσσα κατά την εγγραφή σας (register); στο http://cglearner.com από την πτυσσόμενη λίστα που εμφανίζεται στο πεδίο Choose a language.

{slide= Σε ποια γλώσσα πρέπει να γίνονται οι περιγραφές των δραστηριοτήτων;}
Οι περιγραφές των δραστηριοτήτων γίνονται στα ελληνικά. Μόνο οι περιγραφή των εικόνων θα πρέπει να γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες.
{slide=Τι γράφω στο πεδίο URL της προδιαγραφής;}

Στο πεδίο URL της προδιαγραφής εισάγω τη διεύθυνση URL του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) για το Νηπιαγωγείο.

{slide=Πως μπορώ να ανεβάσω εικόνα στην εργασία μου;}

Για να ανεβάσετε εικόνα εξωφύλλου στην εργασία σας επιλέγετε Περιγραφή από το κάθετο μενού επιλογών και φορτώστε μια εικόνα για το εξώφυλλό σας. Αναζητήστε στο σκληρό δίσκο την εικόνα που επιθυμείτε και πατήστε φόρτωση.
Για να εισάγετε μια εικόνα στις δραστηριότητες σας ακολουθείτε την εξής διαδικασία:
Επιλέγετε διαχείριση αρχείων από το κάθετο μενού επιλογών. Χρησιμοποιήστε τη φόρμα φόρτωσης για να φορτώσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στην ιστοσελίδα των Μαθησιακών Ενοτήτων. Δίνοντας μια σύντομη περιγραφή ( σε λατινικούς χαρακτήρες) θα σας βοηθήσει στο να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές (μέχρι 20 megabtyes). Για να τα τοποθετήσετε σε μια μαθησιακή ενότητα, αντιγράψτε και επικολλήστε την αντίστοιχη διεύθυνση URL στο παράθυρο διαλόγου "προσθήκη εικόνας", που εμφανίζεται αν πατήσετε το εικονίδιο της εικόνας στο πλαίσιο επεξεργασίας κειμένου.
Προσοχή! Αν αντιγράψετε απλά τη διεύθυνση URL του αρχείου στο πλαίσιο της περιγραφής στην προβολή της εργασίας σας δεν θα εμφανιστεί η εικόνα αλλά μόνο η διεύθυνση URL.

{slide=Πως εισάγω τα ονόματα των συγγραφέων της εργασίας;}

Για να εισάγετε τα ονόματα των συγγραφέων στην ενότητά σας επιλέξτε Συνεργάτες από το κάθετο μενού επιλογών. Στο πρώτο πλαίσιο που συναντάτε εμφανίζεται το login σας και ακολούθως το email σας.
Για να προσθέσετε ως συγγραφέα το άλλο μέλος της ομάδας σας εισάγετε το όνομα χρήστη ή το email του στο Προσκαλέστε Δημιουργό με όνομα χρήστη ή email (δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και των δύο πεδίων.) και επιλέγετε από την πτυσσόμενη λίστα ως Συνεργάτη. Στο συνεργάτη σας θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του:
Γεια σας,

Έχετε προσκληθεί από τον/την «..............» να συνεργαστείτε πάνω σε μια μαθησιακή ενότητα «............» με την ιδιότητα του/της Συγγραφέα.

Για να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε αυτήν την πρόσκληση επισκεφθείτε τη σελίδα του προφίλ σας μετά τη σύνδεση στο χώρο σχεδιασμού της μαθησιακής ενότητας.

Σας ευχαριστούμε
Ακολουθώντας τις οδηγίες του μηνύματος θα εμφανίζεστε και οι δύο ως Συγγραφείς στην εργασία σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να προσκαλέσετε ως συγγραφέα αλλά και ως κριτή το εργαστήριο παιδαγωγικής για να υπάρχει δυνατότητα διορθώσεων και αξιολόγησης της εργασίας σας earlychildhoodpedagogy at gmail dot com.

{slide=Πώς μπορώ να προβάλλω από την ενότητα μου το κομμάτι που αναφέρεται μόνο για εκπαιδευτικούς ή μόνο για μαθητές ή και για τους δύο;}

Επιλέξτε προβολή από το κάθετο μενού επιλογών. Εκεί επιλέξτε τα τμήματα της ενότητας που θέλετε να δημιουργήσετε, τη μορφή εμφάνισης που επιθυμείτε, και αν πρέπει να υπάρχει η προβολή του εκπαιδευτικού, η προβολή του μαθητή, ή και τα δύο (διπλή προβολή).

{slide=Γιατί δεν μου εμφανίζονται οι αλλαγές που κάνω στην επεξεργασία της ενότητας μου;;}

Πιθανότατα γιατί δεν πατάτε ενημέρωση της ενότητας για κάθε αλλαγή που κάνετε.

Contact Us

earlychildhoodpedagogy(@)gmail.com

marisak(@)uoi.gr

+30 265 100 5884

+30 265 100 5700

Κτίριο τμήματος Νηπιαγωγών
Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης,
Ιωάννινα, Ελλάδα

Acknowlegements
  This website is designed and supported by the Informatics Teacher, Petros Tzimas.
The logo is designed by  Xrisianna Karameri, Architect, Actress.