Βιωματικά Εργαστήρια Εργαλείων Ψηφιακής Αφήγησης και EduLARP

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Βιωματικά Εργαστήρια Εργαλείων Ψηφιακής Αφήγησης και EduLARP (Educational Live Action Role Playing)


Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 16:00-20:00μμ

Πρόσκληση

ΕΙΚΟΝΑ Βιωματικά Εργαστήρια Εργαλείων Ψηφιακής Αφήγησης και EduLARP Educational Live Action Role Playing


Το Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Stimmuli for Social Change, διοργανώνουν δύο Βιωματικά Εργαστήρια Εργαλείων Ψηφιακής Αφήγησης και Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού Ρόλων με ζωντανή δράση (Edularp) για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, στο πλαίσιο των έργων Erasmus+ KA2 ActGreenStory και GreenEduLarp. Λίγα λόγια για τα έργα:


Το έργο ActGreenStory (AGS) αξιοποιεί καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες για την ανάπτυξη των πράσινων δεξιοτήτων. Το έργο επιδιώκει να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια πράσινων συμπεριφορών στους μαθητές, διαμορφώνοντας τους αυριανούς φορείς αλλαγής για την κλιματική δράση με τη χρήση της ψηφιακής αφήγησης και της δημιουργικότητας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και το περιβάλλον τους θα εντοπίσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα αναλάβουν δράση αξιοποιώντας τη δημιουργική σκέψη και την τεχνολογία, λειτουργώντας ως ενεργοί πολίτες
και όχι απλώς ως παρατηρητές. https://actgreener.net/


Το έργο GreenEduLarp στοχεύει στην χρήση του Εργαλείου του EduLarp (Educational Live Action Role Playing) για την Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους – ως εμπλεκόμενοι συμμετέχοντες – θα συνδέουν τα θέματα που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή που μαθαίνουν στην τάξη, με καταστάσεις της καθημερινότητας, μέσω συν-δημιουργίας σεναρίων και δομημένων παιχνιδιών ρόλων, συσχετίζοντάς τα βιωματικά πιο εύκολα με την δική τους ζωή, δημιουργώντας συνδέσεις σχετικά με το πόσο πράσινη είναι η ζωή και η στάση τους.
https://greenedularp.lajvverkstaden.se/


Και τα δύο Εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με βιωματικό τρόπο στο Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας», 3ος όρ. του Π.Τ.Ν., όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ανεπτυγμένα Εργαλεία και με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών να καθοδηγηθούν στην περαιτέρω χρήση τους σε σχολικές τάξεις.


Ενδείκνυται η εγγραφή και στα δύο Εργαστήρια, για τα οποία θα δοθούν ξεχωριστές Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Για τη λειτουργική διεξαγωγή των Εργαστηρίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με συμμετοχή έως 30 ατόμων για το καθένα. Εγγραφές παρακάτω έως 22 Απριλίου 2024

  1. Eργαστήριο AGS: https://forms.gle/rENYdNh67izviJ5o9
  2. Eργαστήριο GEL: https://forms.gle/tKH3bT5RgLQ3sdZRA

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων

programma early viomatiko 24

Μαρία Σακελλαρίου,
Καθηγήτρια
Διευθύντρια του Εργαστηρίου
«Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας»
Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

 

Contact Us

earlychildhoodpedagogy(@)gmail.com

marisak(@)uoi.gr

+30 265 100 5884

+30 265 100 5700

Κτίριο τμήματος Νηπιαγωγών
Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης,
Ιωάννινα, Ελλάδα

Acknowlegements
  This website is designed and supported by the Informatics Teacher, Petros Tzimas.
The logo is designed by  Xrisianna Karameri, Architect, Actress.